Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ: «Ми бачимо штучне перешкоджання проведенню державних закупівель»

В.о. Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ доповів про основні причини затримки централізованих закупівель

Головною проблемою стали масові скарги від учасників до Антимонопольного комітету України (АМКУ), які блокують держзакупівлю ліків.

«Хочу звернути увагу, що у 2012 році до АМКУ було подано 4 скарги, у 2013 — жодної, а цього року — 33 (!) скарги. Цифри говорять самі за себе, ми бачимо штучне перешкоджання проведенню державних закупівель», — наголосив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Деякі компанії блокують торги, навіть не маючи при цьому відповідної ліцензії щодо торгівлі лікарськими засобами. Після цієї заяви на прес-конференції, що відбулася в Уряді 9 жовтня, частина скарг була відкликана.

В.о. Міністра охорони здоров’я України зауважив, що надалі імена таких учасників торгів будуть оприлюднюватися широкому загалу. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді