Запровадження тарифів у київських лікарнях

У столиці планують запровадити перелік медичних послуг із зазначенням тарифікаційної сітки для кожного закладу охорони здоров’я

Про це повідомив заступник голови КМДА Михайло РАДУЦЬКИЙ. На його думку, це допоможе суттєво підвищити якість надання медичної допомоги у Київських лікарнях.

«Щоб запровадити зміни, нам необхідно погодити тарифи на медичні послуги. Це не означає, що хворі мають платити за медичну допомогу. Але місту все одно потрібен прайс, який ми намагаємось погодити з МОЗ із 2008 року», — зауважив Михайло РАДУЦЬКИЙ.

Так кияни отримають можливість обирати серед різних закладів, а лікарі — мотивацію для здобуття нових знань та підвищення кваліфікаційного рівня. Крім того, влада зможе оптимізувати кількість закладів охорони здоров’я в місті.

«Коли у нас будуть тарифи, оголошуватимемо тендер для лікарень на надання медичних послуг. Робитиметься це просто. Знаємо, скажімо, що протягом року в середньому треба здійснити 10000 операцій. Та чи інша лікарня заявляє, що це вона може зробити на певному обладнанні, з певними ліками за тисячу гривень. А інша — за 800. Таким чином питання: зайва лікарня чи ні, потрібна вона місту чи без неї легко обійтися, можна буде вирішити дуже швидко».

Всі послуги за визначеними тарифами сплачуватимуться з місцевого бюджету.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді