Уряд врегулював видачу дозволів на перевезення медичного канабісу

КМУ врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України, а також транзиту її територією медичного канабісу

Набрав чинності Закон про медичний канабіс

Правила, які стосуються перевезень рослин роду коноплі (Cannabis), затвердила постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» від 16.08.2024 № 927 (далі — Постанова № 927).

Організація обігу медичних виробів та лікарських засобів

Дозволи на ввезення, вивезення, транзит медичного канабісу видаватимуть передусім за наявності у суб’єкта господарювання відповідних ліцензій на здійснення діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів або ліцензії на виробництво, гуртову, роздрібну торгівлю лікарськими засобами для препаратів, що містять малу кількість наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У Постанові № 927 наведений вичерпний перелік документів, які суб’єкт господарювання має подати до Держлікслужби, щоб одержати дозвіл на ввезення, вивезення, транзит рослин медичного канабісу, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Із 1 жовтня 2024 року Держлікслужба і Держмитслужба будуть зобов’язані вносити до державного вебпорталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі»  інформацію про видані дозволи в день їхньої видачі.

Постанова № 927 розроблена в межах підготовки нормативно-правових актів для реалізації Закону України, який врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності і введена у дію із 16 серпня 2024 року. 

За матеріалами КМУ та Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5894

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді