МОЗ запустило електронну систему БПР

МОЗ за сприяння проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» запустило електронну систему забезпечення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я

МОЗ запустило електронну систему БПР

Безперервний професійний розвиток (далі — БПР) працівників сфери охорони здоровʼя є однією з передумов забезпечення якості та ефективності медичної допомоги, наголосило МОЗ. Тож на виконання наказу від 20.02.2024 № 281 (далі — Наказ № 281) МОЗ запустило електронну систему забезпечення БПР.

Як вибрати надійного провайдера БПР

На сайті Центру тестування при МОЗ уже працює функціонал, пов'язаний із електронною системою БПР. Також провпйдери БПР можуть ознайомитися з відеоінструкціями про реєстрацію, звітування щодо її проведення, подання апеляції у разі відмови у реєстрації.

МОЗ зазначило:

«Електронне рішення дозволить спростити реєстрацію провайдерів і заходів БПР. Воно також зробить швидким та прозорим процес звітності за результатами проведених заходів. Підписання договорів про послуги в електронному вигляді, захищеність даних, наявність електронного кабінету — все це переваги використання електронної системи забезпечення БПР».

Згідно з Наказом № 281 провайдерам заходів БПР потрібно пройти перереєстрацію в електронній системі забезпечення БПР працівників сфери охорони здоров’я. До 26.06.2024 триватиме перехідний період, а надалі реєстрація провайдерів відбуватиметься виключно у новій електронній системі БПР.

Раніше МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт Положення про систему БПР.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38139

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді