Президент підписав Закон про медичний канабіс

Документ набрав чинності 16 лютого і буде введений у дію через шість місяців, тобто 16 серпня 2024 року

Набрав чинності Закон про медичний канабіс

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) для використання у навчальних цілях, освітній, науковій та науково-технічній діяльності, виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів з метою розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування» від 21.12.2023 № 3528-IX (далі — Закон № 3528).

Закон № 3528 набрав чинності 16.02.2024, але буде введений у дію через шість місяців, тобто 16.08.2024. Впродовж трьох місяців КМУ має внести зміни до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 № 770. А саме — включити до цього переліку позиції «канабіс, смола канабісу, екстракти і настойки канабісу» і «етрагідроканнабінол (наступні ізомери та їх стереохімічні варіанти)».

Раніше стало відомо, що Уряд планує змінити порядок розслідування нещасних випадків і професійних захворювань на виробництві.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5774

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді