Президент України ухвалив Стратегію сталого розвитку «Україна — 2020»

У понеділок, 12 січня, Президент України Петро ПОРОШЕНКО підписав указ «Про Стратегію сталого розвитку «Україна — 2020» від 12.01.2015 № 5/2015

Цим документом схвалено Стратегію сталого розвитку «Україна — 2020» (далі — Стратегія), яка передбачає реалізацію 62 реформ та програм розвитку держави, зокрема й реформу системи охорони здоров’я.

Згідно з текстом Стратегії метою державної політики у сфері охорони здоров’я є кардинальне, системне реформування, спрямоване на створення системи, орієнтованої на пацієнта, здатної забезпечити медичне обслуговування для всіх громадян України на рівні розвинутих європейських держав.

Головними напрямами реформ мають стати підвищення особистої відповідальності громадян за власне здоров’я, забезпечення для них вільного вибору постачальників медичних послуг належної якості, надання для цього адресної допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення, створення бізнес-дружньої обстановки на ринку охорони здоров’я.

Орієнтиром у проведенні реформи є програма Європейського Союзу «Європейська стратегія здоров’я — 2020».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді