Ситуація щодо групового захворювання на гостру кишкову інфекцію серед мешканців мікрорайону Бортничі станом на 15 січня

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомила, що у столиці тривають роботи з локалізації та ліквідації групового захворювання на гостру кишкову інфекцію серед мешканців мікрорайону Бортничі

Станом на 15 січня за медичною допомогою звернулось 128 осіб, із них — 104 дитини, у яких діагностовано гостру кишкову інфекцію (ГКІ).

З метою недопущення формування хронічних випадків інфекційних захворювань під час обстеження вогнищ ГКІ всім контактним особам було рекомендовано при перших ознаках хвороби одразу звертатись до закладу охорони здоров’я. Протягом останніх двох діб до лікувальних установ звернулось понад 20 жителів мікрорайону Верхні Бортничі. У вогнищах ГКІ триває проведення медичного нагляду за 212 контактними особами.

Ситуація перебуває на контролі Державної санітарно-епідеміологічної служби України та Київської міської державної адміністрації.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді