МОЗ підготувало проект постанови щодо забезпечення ліками хворих на СНІД та туберкульоз на окупованій території

Міністерство охорони здоров’я України передало до Кабінету Міністрів України проект постанови про забезпечення ліками хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз, які залишаються на непідконтрольних територіях у Донецькій та Луганській областях

Документ регламентує порядок взаємодії центральних органів виконавчої влади, основних реципієнтів програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні та інших організацій щодо надання допомоги пацієнтам на тимчасово неконтрольованих територіях Луганської та Донецької та областей, а саме постачання:

  • лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування хворих на ВІЛ/СНІД, туберкульоз;
  • наркотичних препаратів для замісної підтримувальної терапії, закуплених за кошти гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

15 січня на засіданні спеціальної робочої групи, сформованої під загальним керівництвом ВООЗЗ, перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО пообіцяла оперативно затвердити та передати до Кабінету Міністрів України проект відповідної постанови.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді