Оформити відпустку за станом здоровʼя чи звільнення із ЗСУ стало простіше

Президент України підписав законодавчі зміни, що дозволять не повертатися до військової частини для оформлення відпустки за станом здоровʼя чи звільнення з лав ЗСУ

 

image58

Ідеться про Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, повʼязаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану». Він допоможе спростити процес виконання рішень військово-лікарської комісії (ВЛК) пораненими військовослужбовцями.

Як організувати роботу ЛКК у приватному медичному закладі

Однією з ключових змін є спрощення процедури отримання відпустки для лікування або звільнення з військової служби для військовослужбовців, які отримали відповідне рішення згідно з висновком ВЛК. У період дії воєнного стану ці військовослужбовці, а також ті, яких ВЛК визнала непридатними до військової служби, не повертатимуться до військової частини для оформлення відпустки за станом здоровʼя або звільнення. Їх одразу направлятимуть до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) для отримання необхідних документів з військової частини щодо відпустки або звільнення з військової служби. 

✅✅✅Мобілізація медичних працівників: кого можуть призвати на військову службу та хто не підлягає мобілізації

Спрощення стало можливим завдяки запровадженню електронного документообігу. Тепер усі необхідні документи від військової частини можна отримати безпосередньо в ТЦК.

Нагадаємо, що згідно з затвердженим планом заходів з оптимізації роботи ВЛК вже цьогоріч заплановано впровадити електронний документообіг між військовими частинами та закладами охорони здоровʼя. Це сприятиме швидкому та зручному обміну документами, необхідними для проходження та виконання рішення ВЛК. 

За матеріалами «Експертус Медзаклад»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
6273

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді