В Україні наразі не виявлено випадків холери — МОЗ

Станом на зараз в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру. Про це повідомляє МОЗ

На підтоплених територіях можливі спалахи холери та інших інфекційних хвороб — МОЗ

За інформацією МОЗ, зараз сформовано 38 точок моніторингу води поверхневих водойм вздовж русла та морського узбережжя в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. Результати досліджень зразків, взятих як з об’єктів навколишнього середовища, так і від пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції, – негативні. Холери в Україні поки не виявлено.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

Проте МОЗ нагадує, що в поверхневих водоймах підтоплених і суміжних з ними територій зафіксовано перевищення мікробіологічних показників, тому купатися чи використовувати таку воду для оброблення харчових продуктів не можна. Окрім цього, категорично заборонено виловлювати та вживати рибу із забруднених водойм.

На підтопоених територіях посилено епідеміологічний нагляд та сформовані відповідні протиепідемічні бригади і групи хімічного спостереження для забезпечення досліджень та контролю за станом питної води, води поверхневих водойм та альтернативних джерел водопостачання. Дослідження проводяться щоденно. Також в постраждалих областях сформовано запас таблеток для дезінфекції питної води, яких вистачить щонайменше на кілька місяців. У наявності також тести для діагностики холери. 

Раніше МОЗ попереджало, що на підтоплених територіях можливі спалахи холери та інших інфекційних хвороб.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді