У Севєродонецьку та Краматорську відпрацьовували нові стандарти надання екстреної допомоги

У Севєродонецьку та Краматорську пройшли науково-практичні семінари на тему «Екстрена медична допомога постраждалим при надзвичайних ситуаціях з високим ступенем загрози. Зміни в стандартах надання екстреної медичної допомоги від 2015 року».

Заходи були ініційовані Міністерством охорони здоров’я України та Українським науково-практичним центромекстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України

Лікарі та фельдшери з медицини невідкладних станів окрім прослуховування лекцій відпрацьовували практичні навички: постановку внутрішньокісткового доступу, зупинку кровотечі за допомогою джгутів, тампонування рани, використання вузлових джгутів, допомогу постраждалим при відкритих ранах грудної клітки, забезпечення прохідності дихальних шляхів — конікотомію, іммобілізацію постраждалих за допомогою сучасних засобів.

Вміст семінару відповідав новій навчальній програмі, аналогічній міжнародним програмам, зокрема PHTLS (pre hospital trauma life support) та ITLS (international trauma life support).

У 2016 році науково-практичні семінари з підвищення кваліфікації викладачів-інструкторів заплановано провести у кожному регіоні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді