В Україні не налагоджена медична звітність

Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ повідомив, що в країні досі не існує повноцінної медичної статистики

На днях Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ зауважив на необхідності налаштувати систему медичної звітності: «Лікарні даватимуть звіти і інформацію про надані медичні послуги. Це дасть можливість вибудовувати нормальну статистику. Сьогодні в країні немає медичної статистики. Звітність, яка є, вона абсолютно не дає ніякої картини того, що відбувається в країні... (навіть скільки дітей народжується). Тоді можна і говорити про розміри фінансування».

На фінансовому рівні змін не передбачається, але таким чином лікарні зможуть легалізувати свої доходи — благодійні внески, фонди тощо.

«Ці гроші повинні вливатися в розвиток системи охорони здоров'я. По-іншому не вийти. Ми постараємося, щоб цього року до державного фінансування додалися і офіційно зароблені легальні гроші, які осядуть в лікарнях, їх не забиратиме держава. Навпаки, допоможе в інвестуванні», — підкреслив Олександр КВІТАШВІЛІ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді