Бюджет і пріоритети програми медгарантій на 2023 рік

НСЗУ почала приймати пропозиції від медзакладів на підписання договорів за програмою медичних гарантій на 2023 рік

PMG2023.jpg

Запланований бюджет на ПМГ-2023понад 142 млрд грн. Також 4 млн 700 тис. грн передбачено на реімбурсацію лікарських засобів.

Економічний аналіз діяльності закладу охорони здоров’я

Одним із пріоритетів ПМГ-2023 є медична реабілітація. В умовах війни запит на цю послугу зростає, тож НСЗУ запроваджує новий пакет «Комплексна реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах». Він дасть змогу надавати комплексну реабілітацію усім, хто потребує відновлення порушених чи втрачених фізичних навичок: ветеранам і цивільним громадянам, які постраждали від бойових дій.

Окрім того, психологічну допомогу можна буде отримати на первинці в сімейного лікаря. Для цього діятие ще один новий пакет: «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Попри воєнний стан, перебої з електрикою та інші складнощі НСЗУ продовжує стабільно виплачувати кошти медзакладам. За 2022 рік вона виплатила закладам за договором 126,5 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що НСЗУ дала оголошення про укладання договорів на 2023 рік за спрощеною формою за 28-ма напрямами.

За матеріалом "Експертус Медзаклад"

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді