Нова умова атестації лікарів: додаткові бали БПР за володіння цифровими навичками

МОЗ внесло зміни до Порядку проведення атестації лікарів

photo_2022-10-03_12-05-25.jpg

З метою впровадження більш стрімкого розвитку медичних працівників в сфері цифрової грамотності, МОЗ внесло зміни до Порядку проведення атестації лікарів (далі – Порядок).

Порядок було затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я від 09.09.2022 № 1640, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 вересня 2022 року за № 1115/38451.

Зміни полягають в обов’язковому щорічному проходженні атестаційної комісії задля підвищення рівня володіння цифровими компетенціями. За результатами підтвердження рівня, лікар може отримати щонайменше 50 балів.

«Сьогодні навички використання електронної системи охорони здоров'я, застосування телемедицини, забезпечення захисту інформації тощо є необхідними для лікаря і суттєво впливають на його професійну діяльність, – наголошує Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку. – Ми очікуємо, що результатом впровадження стимулюючих засобів атестації буде розвиток цифрової компетентності медичних працівників».

Нагадаємо, що раніше за освітні заходи, зокрема ті, які не стосувалися векторної лікарської спеціальності, нараховувалося максимум 8 балів. Після чинності Порядку, вагомий вплив на результат атестації має і цифрова спроможність лікаря.

Додаткові 8 балів, згідно зі змінами до Порядку проведення атестації, можна отримати за освітні заходи, які не стосуються лікарської спеціальності (питання медичної етики, деонтології, комунікаційні навички тощо), але є частиною кваліфікаційних вимог.

Раніше працівники МОЗ надали інструкцію подачі заявки для участі в європейських грантах EU4Health/

За матеріалами сайту МОЗ

Вища школа безперервного професійного розвитку: оберіть навчальну програму

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як побудувати культуру управління у медичному закладі, щоб досягати найкращих результатів

Питання ефективного управління персоналом ЗОЗ стоїть на першому місці в структурі управління. Тож читайте у статті про те, як враховувати внутрішні проблеми та обґрунтовувати вибір рішення відповідно до ситуації
3360

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
43570

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2025»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
10417

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді