Спалах інфекційної хвороби: покроковий інструктаж для медперсоналу

Читайте свіжий номер журналу «Довідник головної медичної сестри» за вересень 2022 року
Відділ з інфекційного контролю: як створити й організувати роботу

⚡ Читайте свіжий номер журналу ⚡

Тема місяця — робота зі спалахами інфекційних хвороб. У головній статті розповідаємо, як вчасно розпізнати спалах інфекційної хвороби, ефективно його локалізувати й ліквідувати. А також — убезпечити себе, своїх колег і пацієнтів від зараження напередодні епідемічного сезону. Також у номері знайдете зразок схеми сповіщення в разі виявлення хворого або підозри на зараження особливо небезпечними інфекціями, контагіозними вірусними геморагічними гарячками та іншими небезпечними інфекційними хворобами неясної етіології.

Багато уваги в номері приділено змінам в оплаті праці й нормуванні робочого часу. Експерт зосередив увагу на найважливіших новаціях, щоб ви їх не пропустили.

Окремо зупинилися на питанні документообігу. У новому номер ДГМС можна знайти зразки СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру», СОП «Забір біоматеріалу в пацієнта з підозрою на холеру», СОП «Забір капілярної крові», посадової інструкції лаборанта вищої кваліфікаційної категорії централізованої бактеріологічної лабораторії.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86924

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді