Ляшко спрогнозував нову хвилю COVID-19 в Україні

Коли її очікувати, міністр охорони здоров’я розповів на брифінгу в середу

Ляшко спрогнозував нову хвилю COVID-19 в Україні

Оскільки рівень захворюваності на коронавірус зростає, Україна має готуватися до чергової хвилі COVID-19.

«Останні два місяці ми фіксуємо зростання кількості випадків коронавірусної хвороби. За минулий тиждень було зареєстровано 1018 випадків, за тиждень до цього було 943 випадки. Ми бачимо приріст на 12%», — сказав Віктор Ляшко.

Як надавати медичну допомогу військовослужбовцям

Утім, за словами міністра, зростання захворюваності на COVID-19 в Україні відповідає тенденціям, які спостерігають нині в європейських країнах. Так, порівняно з травнем і червнем кількість випадків у Європі зросла майже вдвічі.

Ляшко наголосив, що ми маємо достатньо тест-систем для діагностики COVID-19, препаратів для лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією та ковідних вакцин.

«Препарати розподілені за складами на території України для того, щоб у разі потреби доставляти їх до медзакладів», — додав він.

Міністр закликав українців за першої ж нагоди зробити другу або бустерну дози вакцини, якщо вони ще не завершили повний курс вакцинації від COVID-19, і запевнив, що завдяки вакцинації кількість госпіталізацій пацієнтів із коронавірусом не зростає.

Раніше МОЗ дозволило одночасно вакцинувати від COVID-19 та інших інфекційних хвороб.

За матеріалами Уніан та Interfax-Україна

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6956

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
23488

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді