Нові критерії для ЗОЗ, що бажають стати учасниками пілотного проєкту з трансплантації

КМУ вніс зміни до постанови «Деякі питання реалізації пілотного проєкту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів» від 05.09.2018 № 707 (далі — Постанова № 707), спрямовані на стимулювання розвитку трансплантації як одного з пріоритетних напрямів охорони здоров’я

Нові критерії для ЗОЗ, що бажають стати учасниками пілотного проєкту з трансплантації

Згідно зі змінами реалізацію пілотного проєкту продовжено до кінця 2023 року. До ЗОЗ і наукових установ, що виявили бажання стати його учасниками, запроваджено нові критерії, принаймні одному з яких має відповідати потенційний учасник. Із детальним переліком вимог можна ознайомитись у Постанові № 707.

Оплата праці під час війни: відповіді на запитання

Документ також передбачає передання повноважень щодо укладання договорів із трансплантації до спеціалізованої держустанови «Український центр трансплант-координації» і придбання для неї медвиробів, призначених для збільшення допустимого часу холодової ішемії трансплантата.

Нині час, коли серце може перебувати поза тілом людини, становить 4—5 годин, з яких лише 1,5—2 години допустимі на перевезення. Це накладає суттєві обмеження на роботу медиків і звужує шанси реципієнтів на проведення трансплантації, коли вони з донором перебувають в різних регіонах. При цьому перфузійна машина (бокс) дає змогу збільшити час холодової ішемії серця втричі — до 12 годин.

Раніше НСЗУ повертає оплату за фактично надані послуги й оновлює пакет дофінансування на зарплати медикам.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді