Президент нагородив українських медиків з нагоди їхнього професійного свята

З Дня медичного працівника Президент Володимир Зеленський відзначив медиків, які у час повномасштабного вторгнення росії проявили мужність та попри все продовжували працювати й рятувати життя пацієнтів

Президент нагородив українських медиків з нагоди їхнього професійного свята

Усього до Дня медичного працівника нагородами відзначені 140 медиків.

«Хочу подякувати вам за вашу велику роботу, за те, що ви так людяно ставитеся до пацієнтів, як до своїх близьких. І за те, що ви — героїчні люди, зберігаєте життя всім — і військовим, і цивільним. Хочу побажати вам і вашим рідним та близьким здоров’я», — сказав Володимир Зеленський.

Онлайн-курси для медиків

Зокрема Президент нагородив працівників лікарень в Одесі та Миколаєві, де напередодні був із робочим візитом.

«Війна — на передовій, де перебувають наші воїни, наша армія. Але ви також на передовій — бережете наші життя, допомагаєте пораненим військовим, допомагаєте цивільним, які звертаються до вас щодня. Ми пишаємося, що в нашій державі є такі лікарі, — сказав президент.

До привітань приєднався Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Зараз вже кожен знає, що потрібно нам для перемоги у цій несправедливій війні — це сучасна зброя та професійне військо. Але я додам — для перемоги нам потрібні такі медики, які сьогодні удостоєні цих почесних нагород. Медики, які у більшості перебудували свою роботу так, що не мали відпочинку, часу для себе та сім’ї, проте завжди знаходили час для порятунку пацієнтів, таким чином рятуючи інші родини. Чи є такі слова, які б могли продемонструвати всю ту вдячність за вашу щоденну роботу — впевнений, всіх цих слів буде замало. Ви — без винятку герої, які своїми діями довели винятковіть та важливість вашої професії для пацієнтів та держави», — зазначив Віктор Ляшко.

✅✅✅ Атестація лікарів: порядок та останні зміни

Нагороди до Дня медичного працівника отримали:

Орден Ярослава Мудрого V ступеня

  • Юрій Полюк — начальник Чернігівського обласного бюро судово-медичної експертизи.

З 24 лютого цілодобово перебував на робочому місці, організовував і врегульовував усі питання роботи судової медичної експертизи під час військового стану. За 2 місяці війни під його керівництвом провели понад 700 судово-медичних експертиз загиблих від бойових дій.

Орден «За заслуги» ІІ ступеня

  • Андрій Жиденко — генеральний директор Чернігівської обласної лікарні.

Попри відсутність опалення, світла та води під його керівництвом лікарня працювала безперебійно, пролікували понад 1100 хворих, провели понад 1300 оперативних втручань. Зміг забезпечити лікарню медичними препаратами, обладнанням, їжею та водою під час військових дій, коли до обласної лікарні протягом години доставляли понад 50 поранених.

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня

  • Артем Акименко — директор Харківської міської багатопрофільної лікарні № 18.
Зміг налагодити роботу всіх підрозділів закладу, зокрема технічне та гуманітарне забезпечення лікарні.
  • Сергій Ляшенко — заступник медичного директора — керівник Дніпровської станції екстреної медичної допомоги обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.
Окрім надання кваліфікованої допомоги, медичного супроводу військових та цивільних, брав участь у місії з евакуації мирних мешканців Маріуполя.
  • Владислав Кухар — генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2.
Організував забезпечення закладу всім необхідним: від генераторів та зв’язку до будівельних матеріалів. Також забезпечив у закладі цілодобове гаряче харчування для лікарів та їхніх родин, які залишились в лікарні.

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня

  • Ірина Кондратова — керівник Регіонального перинатального центру у Харкові.

Вона організувала роботу закладу у сховищі та приймала пологи у надзвичайно складних умовах. Їй передав свою інстаграм-сторінку футболіст Девід Бекхем, щоб весь світ побачив, що відбувається в Україні та в яких умовах героїчно працюють українські медики.

  • Тетяна Лукаш — завідувач приймального відділення екстреної медичної допомоги Чернігівської обласної лікарні.
У березні лікарня три тижні працювала без світла, а часто й без централізованого водопостачання. У цей час вона організовувала прийом, сортування та медичну допомогу хворим.

Медаль «За врятоване життя»

  • Сергій Алхімов — студент Харківського національного медичного університету.

Як волонтер організував імпровізований медпункт на станції метро «23 Серпня» у вагоні потягу, де надавав медичну допомогу постраждалим після бомбардувань мешканцям. Згодом станції виділили окреме приміщення, де Сергій міг надавати медичну допомогу. Щодня зверталися близько 100 людей. Він урятував життя людини, у якої трапився анафілактичний шок.

Звання «Заслужений лікар України»

  • Єсенія Тарасова — заступник медичного директора з розвитку надання медичних послуг Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова.
Під її керівництвом була істотно поліпшена матеріально-технічна база поліклінічного центру, впроваджені нові методи діагностики та лікування різних захворювань. З 24 лютого у лікарні надали допомогу близько 3000 бійців.
  • Наталія Петракова — лікар-нейрохірург Одеської міської клінічної лікарні № 11, за професіоналізм, надання допомоги постраждалим внаслідок війни
  • Ольга Богдан — завідувачка травматологічного відділення Запорізької обласної клінічної лікарні.
Під її керівництвом проводять складні оперативні втручання, комплексну реабілітацію пацієнтів та оперативне надання допомоги евакуйованим із тимчасово окупованих територій постраждалим. Разом з командою прооперували понад 60 пацієнтів, постраждалих внаслідок бойових дій.
  • Зіновій Челак — генеральний директор Арцизької центральної опорної лікарні.

В умовах воєнного стану створив запас матеріальних ресурсів для цілодобового надання медичної допомоги населенню та військовим на 4 місяці. Він також організував підготовку медичного персоналу для наданню медичної допомоги при вогнепальних травмах.

  • Олександр Буднюк — лікар-анестезіолог відділення інтенсивної терапії Одеської обласної клінічної лікарні.
Проводить високваліфіковану інтенсивну терапію контролю пошкоджень у постраждалих військовослужбовців ЗСУ із бойовою травмою, зокрема контролює загальний стан тяжко поранених військовослужбовців та здійснює реанімаційні заходи в екстрених випадках.

Вітаємо колег та щиро дякуємо за їхню роботу!

За матерілами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як побудувати культуру управління у медичному закладі, щоб досягати найкращих результатів

Питання ефективного управління персоналом ЗОЗ стоїть на першому місці в структурі управління. Тож читайте у статті про те, як враховувати внутрішні проблеми та обґрунтовувати вибір рішення відповідно до ситуації
3360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді