ФССУ відновлює направлення на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування

Щороку Фонд соціального страхування України (ФССУ) забезпечує тисячі працівників в Україні реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілих на виробництві — санаторно-курортним лікуванням

ФССУ відновлює направлення на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування

Через повномасштабне вторгнення росії ФССУ був вимушений призупинити направлення працівників та потерпілих до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців.

Зміни в переліках медзакладів і посад у 2022-му

Водночас потреба в реабілітації після складних патологій залишається нагальною. Тож із червня ФССУ відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Тристоронні договори для забезпечення реабілітацією застрахованих осіб і членів їхніх сімей, а також санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві зможуть укласти санаторно-курортні заклади, які не входять до переліку територіальних громад, що розташовані в районі воєнних (бойових) дій.

Також пацієнтів не направлятимуть до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначені наказом Мінреінтеграції від 25.04.2022 № 75. Міністерство постійно оновлює цей документ.

ФССУ звертає увагу на обов’язок усіх сторін оздоровчого процесу дотримувати основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування застрахованих осіб і потерпілих.

Раніше КМУ підтримав законопроєкт, що що легалізує препарати медичного канабісу для лікування низки хвороб.

За матеріалами КМУ



Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді