Усі українські медики, зокрема й на тимчасово окупованих територіях, отримуватимуть заробітну плату — Ляшко

Під час селекторної наради з керівниками структурних підрозділів охорони здоров’я обласних військових адміністрацій міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевнив, що сьогодні кожен медичний працівник, який виконує свої обов’язки, має отримувати гідну заробітну плату

Усі українські медики, зокрема й на тимчасово окупованих територіях, отримуватимуть заробітну плату — Ляшко

МОЗ ще на початку війни розробило механізм, щоб щомісяця гарантовано забезпечити медзаклади коштами, необхідними для виплат заробітної плати працівникам. Зокрема він поширюється й на медзаклади, що розташовані на тимчасово окупованих територіях. Кошти перераховують лікарням, із якими встановлений належний зв'язок.

Як медзакладу отримати від МОЗ благодійні кошти на відновлення роботи

«Українські медики, які працюють на українській території, навіть тимчасово окупованій, будуть отримувати українську заробітну плату — це наша принципова позиція, якої мають дотримуватися в кожному регіоні. Наразі ми детально контролюємо виплату заробітних плат як на підконтрольних Україні територіях, так і на тимчасово окупованих. Ситуація, коли медичний заклад має на рахунку кошти, а лікарі не забезпечені заробітними платами — неприпустима», — зазначив міністр.

За результатами наради керівникам департаментів охорони здоров'я доручили вдосконалити комунікацію щодо наявності в медзакладах лікарських засобів, закуплених та поставлених за кошти державного бюджету. Адже пацієнти передусім мають мати доступ до безплатних ліків.

Також на місцях мають організувати точки видачі препаратів для амбулаторного лікування, які централізовано поставлені МОЗ як гуманітарна допомога. Відповідний алгоритм попередньо розробило відомство.

Раніше UpToDate надала українським лікарям безплатний доступ до своєї платформи.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38224

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді