МОЗ виділило медзакладам додатковий бюджет на виплату підвищених заробітних плат

Про те, яку заробітну плату зараз отримують українські медики, розповів заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко під час зустрічі з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге

МОЗ виділило медзакладам додатковий бюджет на виплату підвищених заробітних плат

Медики, які сьогодні героїчно рятують життя українців, забезпечені заробітною платою на рівні не менше ніж 20 000 гривень для лікарів та 13 500 для медичних сестер.

Через війну МОЗ тимчасово змінив підхід до фінансування закладів охорони здоров'я за Програмою медичних гарантій. Так, кожен медзаклад щомісяця отримує від НСЗУ 1/12 від суми річного контрактування, щоб забезпечити медичні заклади необхідним фінансуванням та зберегти кадровий потенціал.

Як розраховувати середню зарплату з 29 квітня

«Під час війни не може бути жодного компромісу у забезпеченні медиків гідною зарплатою. Тому ми надали додатковий бюджет закладам охорони здоров'я, аби вони могли щомісяця виплачувати лікарям та медсестрам підвищену заробітну плату. Окрім того, наразі ми докладаємо максимум зусиль аби наші медики в кожному регіоні України були забезпечені усіма ліками та витратними матеріалами, які необхідні для порятунку життя та здоров'я українців», — зазначив Олексій Яременко.

За словами заступника міністра, з початку повномасштабної війни МОЗ скоординувало понад 5 тис. тонн гуманітарної допомоги на загальну суму понад 6,5 млрд гривень. У заклади охорони здоров'я відповідно до їхніх потреб доставлені ліки, медичні вироби та обладнання від українських та міжнародних партнерів.

МОЗ разом із партнерами розробляє план відновлення медичної інфраструктури, що була зруйнована окупантами. Нову мережу ЗОЗ формуватимуть за принципом госпітальних округів з урахуванням кращих європейських практик. Відбудова та відновлення сфери охорони здоров’я стане частиною Плану післявоєнного відновлення та розвитку країни, ініційованого Президентом України.

Нагадаємо: раніше Віктор Ляшко розповів, що Україна розпочала збирати кошти на відновлення та медичне забезпечення зруйнованих під час війни медзакладів.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді