МОЗ підтримує проект закону щодо зняття 5% імпортного збору на лікарські засоби

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО, народні депутати України Ірина СИСОЄНКО та Костянтин ЯРИНІЧ, представники міжнародних і вітчизняних фармацевтичних асоціацій та фахівці МОЗ проаналізували пропозиції щодо оподаткування ліків та медичних виробів

У нараді взяли участь Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО, народні депутати України Ірина СИСОЄНКО та Костянтин ЯРИНІЧ, представники міжнародних та вітчизняних фармацевтичних асоціацій та фахівці МОЗ.

Під час зустрічі учасники розглянули проекти законів, які дозволять відмінити 5% імпортного збору на імпортовані ліки, а саме:

  • законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року» (щодо оподаткування ліків та медичних виробів) від 13.05.2015 №2827. Він  передбачає звільнити всі завезені в Україну лікарські засоби та медичні препарати, що містяться у Державному реєстрі.

«Це знизить собівартість, а отже й ціну медичних засобів», — висловила думку Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО.

  • проект змін до наказу МОЗ «Порядок ведення державного реєстру лікарських засобів України» від 08.05.2014 № 314;
  • проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді