Оподаткування ліків, які ввозяться на митну територію України юрособою

При ввезенні лікарських засобів на митну територію України в режимі імпорту ввізне мито сплачується на загальних підставах

При ввезенні лікарських засобів на митну територію України в режимі імпорту ввізне мито сплачується на загальних підставах. Водночас при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткуванням ввізним митом фармацевтична продукція, сполуки, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Україні та класифікуються за товарними групами 28, 29, 30 УКТЗЕД.

Ставка ПДВ у разі ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Держреєстру лікарських засобів, а також лікарських засобів, дозволених для застосування у межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано Міністерством охорони здоров’я України, встановлюється у розмірі 7% від бази оподаткування.

Крім того, до 31.03.2019, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів, внесених до Держеєстру лікарських засобів, та операції з першого постачання таких лікарських засобів на митній території України. Таке звільнення від оподаткування застосовується, якщо ввезення та/або постачання здійснюється на підставі договорів зі спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, укладених на виконання угод між МОЗ та відповідною спеціалізованою організацією, що здійснює закупівлі, у межах виконання бюджетних програм у сфері охорони здоров’я. Перелік таких організацій визначений Законом України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 № 1197-VII.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді