Олександр КВІТАШВІЛІ під час Колегії МОЗ презентував план реформування медицини

У вівторок, 2 червня 2015 року, Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ під час Колегії МОЗ представив План реформування медицини в Україні «Про досягнення та проблеми, пріоритети, завдання та перспективи подальшого розвитку у сфері охорони здоров’я»

На Колегії МОЗ, яка відбулась 2 червня 2015 року, Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ під час виступу особливу увагу приділив внесенню змін у систему фінансування галузі охорони здоров’я, для обрахунку вартості послуг.

«Щодо оплати за послуги медичним працівникам, відбуватиметься зміна від фіксованої оплати за штатним розкладом до оплати за надані послуги, зарплата медиків залежатиме від обсягу наданих послуг», — зазначив Міністр.

Важливим кроком реформувань буде наближення медичного персоналу до пацієнтів у найвіддаленіших куточках країни, гарантоване безоплатне надання послуг первинної та невідкладної медичної допомоги, збільшення заробітної плати лікарям та надання можливості зорганізувати медикам господарську діяльність.

Крім того, Олександр КВІТАШВІЛІ підкреслив, що для успішного реформування в першу чергу необхідно ухвалити запропоновані МОЗ зміни.

Прем’єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК закликав до співпраці всі ланки влади для якнайшвидшої реалізації змін: «У нас є три літніх місяці, протягом яких Міністерство і Парламент повинні забезпечити зміни. На вересень потрібен результат у прийнятті законопроектів, по закупівлі медичних препаратів і лікарських засобів, по забезпеченню вакцинами».

Переглянути презентацію Міністра охорони здоров’я України Олександра КВІТАШВІЛІ під час Колегії МОЗ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді