ПРООН допомогла заощадити понад мільйон доларів США на закупівлю ліків проти туберкульозу

Програма розвитку ООН (ПРООН) підписала контракти з сімома компаніями щодо закупівлі 18 протитуберкульозних лікарських засобів в рамках національних програм з охорони здоров’я. Загальна вартість медикаментів — 6 720 427 доларів США.

Як зазначив Янтомас ХІНСТРА, директор ПРООН в Україні, завдяки прозорим тендерним процедурам, що були проведені відповідно до найвищих міжнародних стандартів, економія на закупівлі препаратів для лікування туберкульозу склала суму більше одного мільйона доларів США.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ уточнив, що згідно із договором між Міністерством охорони здоров’я та ПРООН, міжнародна організація закуповує лікарські засоби та інші вироби медичного призначення за сімома програмами: для лікування і діагностики туберкульозу , діагностики ВІЛ-інфекції , лікування дітей, хворих на гемофілію типів А або В або хворобу Віллебранда , лікування дітей, хворих на хронічний вірусний гепатит В і С , лікування вірусного гепатиту В і С та лікування дітей, хворих на орфанні захворювання . Надходження перших ліків очікується вже в квітні 2016 року.

Зекономлені на закупівлях кошти, за його словами, дадуть можливість докупити додатково необхідні препарати, перелік яких буде узгоджено робочою групою МОЗ України вже найближчим часом.

Також ПРООН завершила процес закупівель і уклала договори з компанією Джензайм Європа B.V.на постачання ліків для пацієнтів із орфанними захворюваннями на загальну суму 364 184 доларів США.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді