Новий очільник МОЗ заявив, що медична реформа триває

4 березня парламент призначив новий склад уряду. Міністром охорони здоров’я України став Ілля Ємець

«Антикорупційна» декларація: нові правила подання

Під час засідання КМУ новопризначений міністр МОЗ зазначив, що не має наміру зупиняти медичну реформу в Україні. Зміни в системі охорони здоров’я ґрунтуватимуться на передовому міжнародному досвіді та охоплюватимуть інтереси лікарів та пацієнтів.

Ілля Ємець:

«Реформа системи охорони здоров’я України не зупиняється, вона продовжується. Наше завдання — провести такі зміни, від яких виграють всі українці: як пацієнти, так і лікарі. Очевидно, що модернізація повинна відбуватися на основі вітчизняного досвіду та передових світових практик, і щоб нові механізми запрацювали одразу, а українці не потерпали від очікування змін».

За словами очільника відомства, МОЗ уже готується до впровадження другого етапу реформи системи охорони здоров’я.

Новий очільник МОЗ заявив, що медична реформа триває

Окрім того, новий міністр вже провів нараду із керівництвом НСЗУ й зобов’язав Службу надати МОЗ план заходів та фінансових розрахунків для впровадження медичної реформи з 1 квітня 2020 року:

«Ми продовжуємо реформу системи охорони здоров’я. Але реформа повинна бути корисною. Тому зміни із 1 квітня потрібно провести таким чином, щоб від цього не постраждали ні пацієнти, ні лікарі, ні рівні медицини, зокрема 2 і 3 рівні. Саме тому я зараз звертаюся до керівництва НСЗУ і прошу підготувати перелік плану заходів та фінансових розрахунків для впровадження медичної реформи з 1 квітня 2020 року».

За матеріалами МОЗ

Новий очільник МОЗ заявив, що медична реформа триває
Анна Леусголовний редактор журналу «Управління закладом охорони здоров’я»
«Щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров’я» — таку назву має новий Закон, чинний із 16 січня 2020 року. Про які невідкладні заходи йдеться і яку користь із того матимуть керівники ЛПЗ, — читайте у статті

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді