Медичні працівники Києва завітали до грузинських колег

Під час візиту у Грузію українські лікарі відвідали багатопрофільну клініку Тбілісі «NEW HOSPITALS» на 150 ліжок з поліклінічним відділенням і відділенням невідкладної допомоги, науково-дослідний інститут клінічної медицини на 38 ліжок та ознайомилися з принципом їх роботи

Під час візиту у Грузію працівники Олександрівської клінічної лікарні м. Києва відвідали багатопрофільну клініку Тбілісі «NEW HOSPITALS» на 150 ліжок з поліклінічним відділенням і відділенням невідкладної допомоги, науково-дослідний інститут клінічної медицини на 38 ліжок та ознайомилися з принципом їх роботи.

Лікарні мають приватну форму власності — муніципальні та державні у Грузії відсутні. Кожен медичний заклад самостійно визначає вартість медичних послуг та фіксує їх на сайті Міністерства праці, охорони здоров’я та соціального захисту. Але витрати на лікування не становлять проблеми для населення: невідкладна допомога, надана хворим, у повному обсязі покривається державою або страховою компанією. Планова госпіталізація осіб, застрахованих державою, здійснюється після отримання гарантійного листа від Міністерства і оплачується в розмірі 70% від визначеної середньої вартості медичної послуги по країні. Міністерство відшкодовує кошти після завершення лікування та надання акту виконаних робіт протягом 2 місяців, решта сплачується пацієнтом. Всі ускладнення та повторна госпіталізація протягом місяця оплачується лікарнею.

До того ж скасування обов’язкової реєстрації медичних препаратів, зареєстрованих в Європі та США, зменшило вартість медикаментів в Грузії на 30%.

Страхова медицина в Грузії охоплює всі верстви населення. З 1 вересня 2012 року державним медичним страхуванням охоплені пенсіонери, студенти, діти віком до шести років та діти-інваліди. Всі інші верстви населення застраховані страховими компаніями.

Враховуючи однаковий профіль Олександрівської клінічної лікарні м. Києва та тбіліського «NEW HOSPITALS», фахівці домовилися про співпрацю.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді