Як проводити обстеження на ВІЛ за новими вимогами

МОЗ змінило порядок тестування на ВІЛ-інфекцію. Оновили аж 18 форм. Наша експертка роз’яснила, як проводити дослідження на кожному етапі обстеження за новими вимогами

Новим наказом МОЗ затвердив Порядок проведення тестування на ВІЛ-інфекцію та забезпечення якості досліджень і 18 нових форм первинної облікової документації.

NB! Наказ МОЗ «Про удосконалення системи управління якістю лабораторних досліджень у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу» від 05.04.2019 № 794 набрав чинності 30.08.2019 та скасував дію наказу МОЗ «Про затвердження Порядку проведення тестування на ВІЛ-інфекцію та забезпечення якості досліджень, форм первинної облікової документації щодо тестування на ВІЛ-інфекцію, інструкцій щодо їх заповнення» від 21.12.2010 № 1141.

Удосконалити роботу відповідно до оновленого порядку мають усі заклади охорони здоров’я. Тож ознайомтеся зі змінами, щоб дотриматися процедури дослідження.

Подивитися всі зміни

18 форм первинної облікової документації зі скринінгу ВІЛ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5442

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді