ВООЗ і Світовий банк прозвітували про реформу охорони здоров’я в Україні

ВООЗ і Світовий банк підготували звіт про зміни в фінансуванні системи охорони здоров’я України за 2016—2019 роки

У документі зазначено, що у 2015 році український уряд ініціював трансформаційну реформу системи охорони здоров’я, щоб поліпшити стан здоров’я населення та забезпечити його фінансовий захист. Для цього в Україні взялися підвищувати ефективність, модернізувати застарілу систему надання послуг і покращувати доступ до якісного медичного обслуговування.

Які управлінські документи забезпечують діяльність КНП

Основний висновок звіту загальна структура реформи фінансування системи охорони здоров’я в Україні відповідає провідним міжнародним практикам покращення доступності, якості та ефективності медичних послуг. Впровадження реформи відбувається успішно, створено НСЗУ як найважливішого провідника змін у системі охорони здоров’я. Починають з’являтися відчутні результати на рівні первинної медичної допомоги.

У звіті зазначено, що для досягнення сталості медреформи важливо забезпечити розподіл відповідальності за її проведення між основними зацікавленими сторонами: органами місцевого самоврядування, надавачами послуг та населенням.

ВООЗ і Світовий банк опублікували звіт про трансформацію фінансування системи охорони здоров’я України за останні три роки

Дайджест змін у медичному законодавстві 2019

Міжнародні експерти підкреслюють, що однією з ключових причин успішного впровадження реформи на сьогодні є стійкі політичні зобов’язання та якісні міжвідомчі відносини між КМУ, МОЗ, НСЗУ та Мінфіном.

✅✅✅ Докладно про медичну реформу — 2020

ВООЗ і Світовий банк закликають українську владу продовжувати:

  • зміцнювати модель стратегічних закупівель на всіх рівнях
  • інвестувати в моніторинг якості та ефективності послуг
  • зміцнювати потенціал НСЗУ
  • інтенсифікувати запровадження електронних систем

На рівні надавача необхідно інвестувати в розбудову медичної інформаційної системи (електронні медичні записи), ефективне управління закладами охорони здоров’я та тренінги.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді