ВООЗ і Світовий банк прозвітували про реформу охорони здоров’я в Україні

ВООЗ і Світовий банк підготували звіт про зміни в фінансуванні системи охорони здоров’я України за 2016—2019 роки

У документі зазначено, що у 2015 році український уряд ініціював трансформаційну реформу системи охорони здоров’я, щоб поліпшити стан здоров’я населення та забезпечити його фінансовий захист. Для цього в Україні взялися підвищувати ефективність, модернізувати застарілу систему надання послуг і покращувати доступ до якісного медичного обслуговування.

Які управлінські документи забезпечують діяльність КНП

Основний висновок звіту загальна структура реформи фінансування системи охорони здоров’я в Україні відповідає провідним міжнародним практикам покращення доступності, якості та ефективності медичних послуг. Впровадження реформи відбувається успішно, створено НСЗУ як найважливішого провідника змін у системі охорони здоров’я. Починають з’являтися відчутні результати на рівні первинної медичної допомоги.

У звіті зазначено, що для досягнення сталості медреформи важливо забезпечити розподіл відповідальності за її проведення між основними зацікавленими сторонами: органами місцевого самоврядування, надавачами послуг та населенням.

ВООЗ і Світовий банк опублікували звіт про трансформацію фінансування системи охорони здоров’я України за останні три роки

Дайджест змін у медичному законодавстві 2019

Міжнародні експерти підкреслюють, що однією з ключових причин успішного впровадження реформи на сьогодні є стійкі політичні зобов’язання та якісні міжвідомчі відносини між КМУ, МОЗ, НСЗУ та Мінфіном.

✅✅✅ Докладно про медичну реформу — 2020

ВООЗ і Світовий банк закликають українську владу продовжувати:

  • зміцнювати модель стратегічних закупівель на всіх рівнях
  • інвестувати в моніторинг якості та ефективності послуг
  • зміцнювати потенціал НСЗУ
  • інтенсифікувати запровадження електронних систем

На рівні надавача необхідно інвестувати в розбудову медичної інформаційної системи (електронні медичні записи), ефективне управління закладами охорони здоров’я та тренінги.

За матеріалами НСЗУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді