«Охматдит» планують добудувати в 2020-му

Парламент підтримав ініціативу президента й проголосував за проєкт закону № 2505 про будівництво лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит»

У Держбюджеті на 2020 рік заклали 500 млн грн на будівництво лікарні та закупівлю обладнання. Згідно з законом № 2505 на добудову лікарні «Охматдит» у Держбюджет — 2020 додали видатки обсягом 200 млн грн. Ці гроші виділить Фонд президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Звіти за 2019-й без помилок

Лікувально-діагностичний комплекс планують добудувати у першому кварталі 2020 року.

Охматдит добудують в 2020-му

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька:

«200 млн грн — це критична сума, яка потрібна для прискорення будівельних робіт «Охматдиту» в цьому році. Ця сума дозволить закінчити будівництво вже навесні та приступити до закупівлі обладнання за кошти, передбачені в бюджеті 2020 року. Таким чином ми отримаємо можливість запустити новий корпус у наступному році. І нарешті виконати обіцянки попередньої команди — добудувати «Охматдит». Людям все одно, хто обіймає посаду, їм головне мати можливість лікування своїх дітей у сучасній лікарні. І для мене це теж головне».

Довідка. У квітні цього року ввели в експлуатацію першу частину нового корпусу лікарні «Охматдит». Він оснащений сучасним медичним обладнанням для прийому пацієнтів зі складними діагнозами. Площа оновленого комплексу — понад 67 тис м2 . Комплекс містить:

      • 10 сучасних хірургічних відділень
      • 5 онкологічних і гематологічних відділень
      • діагностичне відділення

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді