Наказ МОЗ № 33 втратив чинність: медичні заклади самостійно формуватимуть штати

Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 02.09.2016 № 928, який скасовує примірні штатні нормативи для медичних закладів, опубліковано на офіційному веб-сайті МОЗ.

Прийняття такого рішення передбачає надання керівникам медичних закладів більшої автономії у формуванні та затвердженні штатних розписів цих закладів залежно від їх функцій та обсягу медичної допомоги. Тобто, відтепер головний лікар матиме право самостійно визначати структуру, чисельність медичного закладу.

Проте таку «свободу» медична спільнота сприйняла неоднозначно, адже як тепер формувати штат працівників, які назви посад зазначати у штатному розписі?

Нагадаємо, що формувати штат та визначати назви посад у штатному розписі необхідно і надалі відповідно до наказу МОЗ «Про затвердження переліків закладів охорони здоров'я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров'я» від 28.10.2002 № 385, а також Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженого наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327.

За словами заступника міністра охорони здоров'я України Павло КОВТОНЮКА, у міністерстві планують розробити методичні рекомендації для лікарень за участю головних лікарів, які мають досвід у цьому питанні. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38224

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді