Нові Ліцензійні умови — новий пакет документів?

Чи потрібно подавати новий пакет документів для переоформлення ліцензії на медичну практику?

У квітні набрали чинності постанови КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» від 02.03.2016 № 285 та «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини згідно з переліком, затвердженим Міністерством охорони здоров'я України» від 02.03.2016 № 286 (далі — Ліцензійні умови). У зв’язку з цим до Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) надходять чисельні звернення щодо подання нового пакету документів, які передбачені зазначеними постановами, — зазначають у МОЗ.

Відповідно до законодавства, якщо змінюється форма відомостей, що додаються до заяви про отримання ліцензії, то ліцензіат подає органу ліцензування відомості за новою формою протягом строку, встановленого нормативно-правовим актом, яким затверджено відповідні зміни (частина третя статті 15 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-VIII).

Однак, нові Ліцензійні умови не визначають зміни форми відомостей, що додаються до заяви про отримання ліцензії, а також терміну їх подання до МОЗ України.

Тому ліцензіати, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини не зобов'язані подавати до МОЗ України новий пакет документів.

За інформацією офіційного порталу МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8000

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді