В Івано-Франківській області проходять навчання дезінфекторів

На базі Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проходять курси дезінфекторів, що триватимуть по 11 грудня. Слухачі — спеціалісти територіальних установ санепідслужби та лікувально-профілактичних закладів області

На базі Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проходять курси дезінфекторів, що триватимуть по 11 грудня. Метою навчання є удосконалення знань та практичних навичок з питань дезінфектології спеціалістів територіальних установ санепідслужби та лікувально-профілактичних закладів області.

Викладачі: лікарі-епідеміологи відділень організації епіддосліджень, особливо небезпечних інфекцій, інженер з техніки безпеки ДУ «ІФОЛЦ ДСЕСУ» та викладачі медичного коледжу.

Зміст лекцій:

  • організація деззаходів;
  • епідеміологія як наука;
  • етіологія та профілактика інфекційних захворювань;
  • дезінфекція, стерилізація, дезінсекція, дератизація;
  • нормативні документи;
  • обліково-статистична документація дезвідділень;
  • Державний реєстр дезінфекційних засобів.

Практика полягає у фаховому проведенні заключної дезінфекції у вогнищах інфекційних захворювань, ознайомлення з функціонуванням стаціонарних та пересувних дезкамер, режимами їх роботи та контроль.

У разі успішного складання іспиту, слухачі отримають свідоцтва про проходження курсової підготовки.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді