На Житомирщині створять пілотний госпітальний округ

Заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор ШАФРАНСЬКИЙ завітав з робочою поїздкою до Житомирської області. Там він обговорив з медичною спільнотою питання реформи охорони здоров’я у контексті децентралізації

За реформою, первинна медицина повинна бути налагоджена на рівні об’єднаних громад на базі ФАПів та амбулаторій, госпітальні округи мають стати основою вторинного рівня медичного обслуговування, третинний рівень — на базі областей.

Під час зустрічі з головними лікарями закладів охорони здоров’я регіону було запропоновано створити першу модель госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області, у складі міста Коростень, Коростенського, Лугинського, Олевського, Овруцького, Народицького та Малинського районів.

Головний лікар центральної лікарні м. Коростень Віктор ГОРДІЙЧУК запропонував створити на базі Коростенської ЦМЛ лікарню інтенсивного лікування, на базі Коростенської ЦРЛ — лікарню планового лікування та хоспіс. А на базі лікарень решти північних районів області створити лікарні відновного, планового лікування та хоспіси.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді