Інформаційні технології у сфері охорони здоров’я

Не вперше підіймається питання впровадження інформаційних технологій у сфері охорони здоров’я в Україні. З цією метою було проведене засідання Координаційної ради МОЗ з питань інформатизації сфери охорони здоров’я.

Як сказав Маєр Амшель Ротшильд — «Хто володіє інформацією — той володіє світом». Інформація є дуже цінним матеріалом у сучасному світі. Можна без перебільшення сказати, що сучасне суспільство є суспільством інформації, її ерою. Тому не дивно, що сучасна політика багатьох держав спрямована на інформатизацію суспільства, створення сучасної інформаційної структури у пріоритетних напрямах діяльності держави.

Не вперше підіймається питання впровадження інформаційних технологій у сфері охорони здоров’я в Україні. З цією метою було проведене засідання Координаційної ради Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) з питань інформатизації сфери охорони здоров’я. Вперше були прийняті Завдання галузевої програми і проекту інформатизації галузі охорони здоров’я України. Нагадаємо, що 13 березня була ухвалена Концепція інформатизації сфери охорони здоров’я.

Метою інформатизації сфери охорони здоров’я України є підвищення якості, своєчасності та доступності медичної допомоги населенню та забезпечення більш ефективного управління сферою охорони здоров'я України за допомогою організації розвинутого та ефективного інформаційного простору сфери охорони здоров'я України та інтеграція його до національних та світових інформаційних систем.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50554

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3453

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6848

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді