В Одесі пройшов третій Конгрес Євроазіатської асоціації дерматовенерологів

З 31 травня по 4 червня в Одесі проходив третій Конгрес Євроазіатської асоціації Дерматовенерологів. Найавторитетніші фахівці світу ділилися досвідом з українськими колегами.

З 31 травня по 4 червня в Одесі проходив третій Конгрес Євроазіатської асоціації дерматовенерологів. Найавторитетніші фахівці світу ділилися досвідом з українськими колегами.

Президент Конгресу, головний дерматовенеролог МОЗ України Олександр ЛІТУС у вступному слові зазначив, що та кількість фахівців-дерматовенерологів світового масштабу, котрі прилетіли в Одесу, говорить про те, що Україна стрімко зростає в аспекті вдосконалення медичних послуг. «Світові є що розповісти українським лікарям, і відповідно українська медична спільнота готова до сприйняття та активного застосування отриманих знань та досвіду», — сказав Олександр ЛІТУС.

Цього року на конгресі з доповідями виступило понад 150 спікерів з різних країн, а їх слухали загалом майже 2000 учасників.

Найгостріші теми сучасної дерматовенерології спеціалісти та експерти розглядали протягом кількох днів під час симпозіумів та майстер-класів. Вперше в Україні рамках Конгресу пройшов День Юсті (IUSTI — International Union against Sexually Transmitted Infections, Міжнародний союз по боротьбі з інфекціями, які передаються статевим шляхом). Під час заходу відбулись навчальні семінари для лікарів-практиків — дераматовенерологів та акушерів-гінекологів, на яких було представлено останні наукові здобутки в питаннях діагностики та лікування інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Довгоочікуваний майстер-клас з дерматохірургії відбувся за участю Неллі КОННІКОВ (США), Гарі ЧАНГА (США), Баруха КАПЛАНА (Ірландія) та Ігоря КУЦЕНКА (Україна).

Конгрес проходив за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та Національної Академії медичних наук України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді