Кількість лікарняних ліжок зменшена до 60 на 10 тисяч населення — наказ МОЗ набрав чинності

Про ефективність використання ресурсів свідчить адекватне співвідношення кількості лікарняних ліжок до чисельності населення. Наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення» від 01.02.2016 № 51, що набрав чинності 15 березня 2016 року, затверджено норму, наближену до європейських показників.

Зазначена норма становить показник не більше 60 ліжок на десять тисяч населення. У країнах Європейського союзу цей показник становить у середньому 52,8. Для порівняння: у Білорусії та Росії — 110,5 та 81,8 відповідно.

Структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій мають затвердити детальні покрокові плани оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров’я протягом 2016 року. При цьому варто враховувати структуру захворюваності і рівень смертності у регіоні, ресурсне забезпечення закладів охорони здоров’я і відповідно до цього коригувати фактичну необхідну кількість стаціонарних ліжок.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді