Міністерство охорони здоров’я України підтримує вітчизняного виробника

У 2012 році майже третина державних закупівель була здійснена у вітчизняного виробника, а отже на його підтримку йде кожна третя-четверта «копійка» бюджетних коштів.

Про це повідомила під час брифінгу, що відбувся 3 жовтня, начальник Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ України Галина ДОВГАНЧИН.

За її словами Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) намагається максимально залучити вітчизняних виробників до участі в держаних закупівлях. В першу чергу це робиться задля захисту національних інтересів на внутрішньому ринку. У 2012 році майже третина державних закупівель була здійснена у вітчизняного виробника, а отже на його підтримку йде кожна третя-четверта «копійка» бюджетних коштів. Для порівняння, у 2011 році обсяг закупівель у національних виробників склав близько четвертої частини від загального обсягу.

Окрім цього Галина ДОВГАНЧИН зазначила, що МОЗ вже закупило лікарських засобів і виробів медичного призначення на 1 884 мільйони гривень, що складає 86,2% від річного плану фінансування. Загалом у 2013 році було збільшене фінансування за такими напрямами: гемофілія, дитяча онкологія, нефрологія, хронічний мієлоїдний лейкоз. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді