Кабмін надав дозвіл на експорт препаратів крові і затвердив його обсяг

Кабінет Міністрів України схвалив пропозицію Міністерства охорони здоров’я України про надання у 2016 році ПрАТ «Біофарма» та ТОВ «Біофарма Плазма» спеціального дозволу на реалізацію компонентів донорської крові і препаратів, виготовлених з донорської крові та її компонентів за межами України.

У понеділок на Урядовому порталі було опубліковане відповідне розпорядження «Про надання у 2016 році спеціальних дозволів на реалізацію за межами України компонентів донорської крові і препаратів, виготовлених з донорської крові та її компонентів» від 16.03.2016 № 170-р.

«Біофарма» має намір в 2016 році зберегти обсяг інвестицій в розвиток на рівні 2015 року — 12 мільйонів доларів США. Голова ради директорів компанії Костянтин ЄФИМЕНКО повідомив, що препарати крові є для компанії пріоритетним напрямком: дохід від їх реалізації становить 40%.

"Біофарма" входить в десятку найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає більше 20 імунобіологічних препаратів з донорської крові, а також препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК і прибутків.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді