Реформування психіатричної допомоги в України. Підсумки 2013 року

Представник редакції журналу «Довідник головної медичної сестри» взяв участь у брифінгу «Реформування психіатричної допомоги. Підсумки 2013 року», що відбувся 17 грудня у Міністерстві охорони здоров’я України.

17 грудня у Міністерстві охорони здоров’я України відбувся брифінг «Реформування психіатричної допомоги. Підсумки 2013 року». У події взяв участь представник редакції журналу «Довідник головної медичної сестри».

Діяльність психіатричної служби в Україні має бути відкритою, активною та продуктивною. Надзвичайно важливими є правовий аспект в наданні психіатричної допомоги. Про це заявила під час заходу головний позаштатний психіатр Міністерства охорони здоров’я України, директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров’я України Ірина ПІНЧУК.

У свою чергу головний позаштатний дитячий психіатр Міністерства охорони здоров’я України Ігор МАРЦЕНКОВСЬКИЙ, який також брав участь у брифінгу, розповів про реформування системи охорони психічного здоров’я дітей, яке є важливою складовою загальної медичної реформи.

Як наголосив головний дитячий психіатр Міністерства охорони здоров’я України, вперше в історії незалежної Україні вжито заходів із забезпечення доступу дітей із психічними розладами до лікарських засобів, що зареєстровані на території України та ефективність яких грунтується на принципах доказової медицини. «У 2013 році вперше проведена закупівля препаратів за кошти Держбюджету для дітей з розладами спектру аутизму, ― розповів Ігор МАРЦЕНКОВСЬКИЙ. ― На ці потреби держава виділила 10 мільйонів гривень».

Також головний дитячий психіатр Міністерства охорони здоров’я України зазначив, що важливим аспектом зміни порядку надання психіатричної допомоги дітям є прийняття низки заходів щодо недопущення порушення прав дітей при здійсненні психіатричної допомоги, інклюзії дітей з обмеженими можливостями та особливими потребами в наявні загальні системи освіти й професійної підготовки, усунення зловживань при наданні психіатричної допомоги дітям в інтернатах Міністерства освіти та науки України  і Міністерства соціальної політики України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді