Хворі на рідкісні захворювання отримуватимуть ліки безкоштовно

За її словами, цього року Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) вперше закуповувало ліки за державний кошт для людей, хворих на рідкісні хвороби.

Про це в ефірі першого каналу Українського радіо повідомила начальник Управління державних цільових програм і державних закупівель Міністерства охорони здоров’я України Галина ДОВГАНЧИН.

За її словами, цього року Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) вперше закуповувало ліки за державний кошт для людей, хворих на рідкісні хвороби. Зокрема, для лікування дітей, хворих на мукополісахаридоз, закуплено медпрепаратів на 40 мільйонів гривень, на розлади психіки та поведінки із спектру аутизму — на 10 мільйонів гривень, ювенільного ревматоїдного артриту — на 16,8 мільйонів гривень.

Також у 2013 році вперше фінансувалася закупівля лікарських засобів для хворих на мієлоїдний лейкоз (64 мільйони гривень), вірусний гепатит С (22,2 мільйони гривень), вірусний гепатит В (11,1 мільйонів гривень). За новими напрямами забезпечення ще було витрачено 922 мільйони гривень на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та 22 мільйони гривень на технічне забезпечення маршрутизації для екстреної медичної допомоги.

Загалом, на нові закупівлі цього року було витрачено 1 109,7 мільйони гривень.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді