На Херсонщині завершено підготовчий етап реалізації Національного проекту «Нове життя»

Проект перинатального центру передбачає створення медичного закладу з з урахуванням найсучасніших досягнень у будівництві медичних об’єктів.

На Херсонщині завершено підготовчу роботу щодо створення обласного перинатального центру відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямків соціально-економічного та культурного розвитку» від 08 вересня 2010 № 895/2010.

Проект такого центру передбачає створення медичного закладу з урахуванням найсучасніших досягнень у будівництві медичних об’єктів.

Зокрема, у закладі будуть наявні так звані «чисті приміщення», система кондиціонування, вентиляції та подачі газів, що відповідатиме міжнародним стандартам ISO (International Organization for Standardization) спеціально для вагітних жінок із різноманітними ускладненнями, а також їхніх новонароджених дітей вагою від 500 грам.

Нагадаємо, під час чергового засідання (22 листопада 2013 року) експертна комісія з реалізації Національного проекту «Нове життя» — нова якість охорони материнства та дитинства» включила Херсонську область до Бюджетної програми щодо створення обласного перинатального центру. Загальна вартість проекту становить 79,391 мільйонів гривень, з них на закупівлю медичного обладнання — 23,8 мільйонів гривень. Окрім того, Благодійним фондом Віктора Пінчука буде закуплено обладнання вартістю 4,3 мільйонів гривень, яке відповідатиме міжнародним вимогам надання медичної допомоги.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді