У Львівській області зафіксовано спалах вірусного гепатиту А

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про спалах захворювання на вірусний гепатит А у побуті в смт. Красне Буського району Львівської області

Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє про спалах захворювання на вірусний гепатит А у побуті у селищі міського типу Красне Буського району Львівської області. Із захворюванням зареєстровано 5 осіб, із них 3 — діти. Контактно-побутовий шлях інфікування свідчить про недотримання правил особистої гігієни.

Усіх постраждалих з попереднім діагнозом «Вірусний гепатит А» було госпіталізовано до інфекційного відділення Буської центральної районної лікарні. Нині на стаціонарному лікуванні залишається 4 особи, одна дитина виписана. Медична допомога надається в необхідному обсязі.

Працівники Держсанепідслужби провели санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації. Для лабораторних осліджень відібрано 9 проб питної води (з них 6 проб — для вірусологічних досліджень), обстежено 30 контактних осіб, результати в роботі. 

Проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді