У 2014 році Міністерство охорони здоров’я України продовжуватиме формувати мережу амбулаторій

Вперше в історії України у 2013 році кількість сімейних лікарів, які працюють у закладах охорони здоров’я первинної ланки, перевищила 10 тисяч.

Майже 2 мільярди гривень з державного бюджету виділять на будівництво нових амбулаторій у сільській місцевості. Про це йшлося під час сьогоднішнього брифінгу у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ).

За словами Міністра охорони здоров’я України Раїси БОГАТИРЬОВОЇ протягом минулого року в країні було відкрито 451 центр первинної медико-санітарної допомоги. Нині, загалом по Україні, працює 662 таких центри. Кількість амбулаторій загальної практики — сімейної медицини за минулий рік зросла на 778 одиниць. Сьогодні в Україні функціонує 5 733 амбулаторії.

На оснащення закладів первинної медико-санітарної допомоги медичною технікою та виробами медичного призначення у 2013 році держава виділила 218 мільйонів 403 тисячі гривень, на придбання автотранспорту для амбулаторій  — 55 мільйонів 148 тисяч гривень, відзвітувала керівник МОЗ.

Також, за словами Раїси БОГАТИРЬОВОЇ, вперше в історії України у 2013 році кількість сімейних лікарів, які працюють у закладах охорони здоров’я первинної ланки, перевищила 10 тисяч.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді