У Міністерстві охорони здоров’я України обговорили актуальні проблеми державних закупівель лікарських засобів

На думку представників фармацевтичних виробників поняття великої товарної знижки необхідно першочергово ввести у законодавство.

У Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась зустріч провідних представників фармацевтичних виробників, профільних асоціацій, пацієнтських та громадських організацій із заступником Міністра охорони здоров’я України Наталією ЛІСНЕВСЬКОЮ.

Головною темою зустрічі стало питання державних закупівель, зокрема мова йшла про нові варіанти співпраці МОЗ із фармацевтичними компаніями задля вчасного виконання у 2014 році низки державних програм. Таким чином, було розглянуто варіанти отримання частини лікарських засобів із значною знижкою.

Представники фармацевтичних виробників зауважили, що на законодавчому рівні важливо чітко розділяти поняття благодійної допомоги, гуманітарної допомоги та великої товарної знижки («free goods»). На відміну від благодійної та гуманітарної допомоги товари типу «free goods» не підлягають оподаткуванню. На думку представників фармацевтичних виробників саме поняття великої товарної знижки необхідно першочергово ввести у законодавство. Тому учасники зустрічі домовилися до кінця тижня провести аналіз законодавства та обґрунтувати відповідні зміни в нормативно-правових актах щодо уведення нової норми ціноутворення при державних закупівлях. А також надати відповідні пропозиції яких саме юридичних документів мають стосуватися ці нововведення.

Також під час наради були порушені питання укладання прямих контрактів з виробниками і валютних ризиків, пов’язаних з ними, та питання можливості проведення переговорних закупівель.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді