Щодо запровадження перехідного періоду для обов’язкового застосування вимог технічних регламентів щодо медичних виробів

Пропонується встановити, що до 01.07.2017 на зареєстровані медичні вироби не буде поширюватися дія положень технічних регламентів щодо медичних виробів.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) підготувало проект постанови Кабінетів Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі — проект Постанови), яким передбачається, зокрема, запровадити перехідний період від процедури державної реєстрації медичних виробів до процедури оцінки відповідності, а саме: пропонується встановити, що до 01.07.2017 на зареєстровані медичні вироби не буде поширюватися дія положень технічних регламентів щодо медичних виробів, що передбачають оцінку відповідності медичних виробів та їх маркування національним знаком відповідності. Про це йдеться мова у листі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Щодо запровадження перехідного періоду для обов'язкового застосування вимог технічних регламентів щодо медичних виробів» від 24.04.2014 № N 3432-50/12968-12.

Зазначений проект Постанови проходить процедуру погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади.

Крім того, оскільки відповідно до Закону України «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності» зміни до технічних регламентів набувають чинності не раніше ніж через 6 місяців з дня їх офіційного опублікування, за винятком термінових обставин, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало також висновок щодо термінової необхідності внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України, якими затверджені технічні регламенти щодо медичних виробів, з метою набрання чинності запропонованими змінами з 01.07.2014.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді