У Держлікслужбі обговорили найактуальніші питання фармацевтичного ринку України

Зокрема, мова йшла про сертифікацію згідно GMP, референте ціноутворення та запровадження технічних регламентів та системи ринкового нагляду щодо медичних виробів.

25 червня 2014 року у Державній службі України з лікарських засобів (Держлікслужбі) відбулось засідання Громадської ради, у якому взяв участь Голова Держлікслужби Михайло ПАСІЧНИК.

Під час засідання мова йшла про новостворені робочі групи, якими були розглянуті найбільш актуальні питання. А це зокрема: питання контролю якості лікарських засобів, ліцензування імпорту лікарських засобів, сертифікації щодо підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики (GMP), а також питання щодо оптової та роздрібної торгівлі.

Зважаючи на те, що особливо багато питань виникло стосовно сертифікації згідно GMP, Державний навчальний центр з Належної Виробничої/Дистриб`ютерської Практики (GMP/GDP Центр) оприлюднив:

  • стандартну операційну процедуру щодо принципів класифікації невідповідностей виявлених під час інспектування;
  • перелік та вартість експертних послуг;
  • стандартні договори щодо надання послуг;
  • статистичну інформацію щодо проведених інспектувань.

Переглянути відповідні документи можна на сайті GMP/GDP Центру.

Під час Громадської ради увагу також було приділено питанню запровадження референтного ціноутворення. На думку експертів, таке ціноутворення має розповсюджуватись виключно на ті лікарські засоби, які закупаються за державний кошти.

Також мова йшла про запровадження технічних регламентів та системи ринкового нагляду щодо медичних виробів. Михайло ПАСІЧНИК висловив сподівання, що найближчим часом їх вступ у дію буде від терміновано, адже на сьогодні нормативно-правова база не дає змогу ефективно виконувати ринковий нагляд за медичними виробами.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді