Талон на прийом до лікаря: заповнюємо форму № 025-4/о

Організація роботи амбулаторно-поліклінічних закладів та зменшення черг на прийом до лікаря – важливе завдання для керівництва закладів охорони здоров’я. Правильно організована робота допоможе не лише зменшити напругу під кабінетом лікаря, заощадити час пацієнта, а й розвантажити самого лікаря. Форма № 025-4/о – «талон на прийом до лікаря» – розроблена саме для цього.

Талон на прийом до лікаря є формою первинної медичної документації, основне завдання якої – зібрати інформацію про потребу в медичній допомозі та правильно сформувати чергу на прийом до лікаря. Форма № 025-4/о заповнюється на кожного пацієнта та регулює потік хворих до лікарів усіх спеціальностей. Талон здебільшого має паперову основу. В цьому випадку він друкується в розмірі А8. В медичних закладах, які відмовились від паперового обігу документів, талон заповнюється в електронному вигляді. Обов’язковою умовою залишається наявність всіх тих граф, які є в його паперовому відповіднику. 

Талон на прийом до лікаря: заповнюємо форму  № 025-4/оЧитайте: "Законодавство з питань ВІЛ/СНІД: закони та постанови"

Який нормативний документ затверджує форму № 025-4/о

Форма талону на прийом до лікаря затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України № 435, який прийнятий 29 травня 2013 року. Наказ пройшов перевірку та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 року за № 995/23527. Цей нормативний акт затвердив саму форму документа та інструкцію, в якій викладені вимоги до його заповнення.

Талон на прийом до лікаря: заповнюємо форму  № 025-4/о

Завантажте бланк форми № 025-4/о "Талон на прийом до лікаря"

Яку інформацію містить талон на прийом до лікаря

На титульній сторінці талону на прийом до лікаря обов’язково зазначається номер та дата наказу, яким затверджена його форма та інструкція до її заповнення. Тут же зазначається і назва медичного закладу, до якого звернувся пацієнт.

В титульній частині форми № 025-4/о вказують: 

  • паспортні дані пацієнта (прізвище, ім’я та по батькові);
  • номер амбулаторної картки;
  • адреса проживання пацієнта, вказану в паспорті (при зверненні дітей, вказується адреса проживання батьків).

Інформація про лікаря, на прийом до якого записується пацієнт (його прізвище), вказується нижче. Важливою інформацією є номер кабінету, в якому буде приймати лікар, дата та час прийому. Дані про це вносять розбірливо після попереднього узгодження з пацієнтом. Час прийому вказується з зазначенням годин та хвилин.

Талон на прийом до лікаря: заповнюємо форму  № 025-4/оЧитайте: "Заповнення медичних форм: роз’яснення МОЗ"

Хто заповнює форму № 025-4/о

Верхню частину талону на прийом до лікаря (дані про пацієнта, лікаря та час прийому) вказує медичний реєстратор. Медична сестра, яка присутня на прийомі на прийомі, зазначає причину звернення до лікаря та вікову групу пацієнта. Якщо лікар веде прийом сам, ці графи він заповнює власноручно.  Правильність заповнення талону лікар засвідчує своїм підписом.

Талон на прийом до лікаря: заповнюємо форму  № 025-4/оЧитайте: "Вимоги до операційного блоку: планування, облаштування, оздоблення"

Зберігання форми № 025-4/о 

Після прийому у лікаря, талон залишається в медичному закладі. Інформацію з цього документа надалі використовують для заповнення форми № 039/о «Відомість обліку відвідувань в поліклініці (амбулаторії), диспансері, консультації, вдома». Сам же талон на прийом до лікаря зберігається в медичному закладі протягом одного року.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді