ЗРАЗОК НАКАЗУ про результати атестації робочих місць в медичному закладі

Перегляньте та завантажте собі зразок наказу про результати атестації робочих місць у медичному закладі!

Раніше, ми уже писали про порядок проведення атестації робочих місць  та пропонували завантажити зразок наказу про атестацію робочих місць в ЛПЗ. Отож, докладно розглянемо наслідки непроведення цієї процедури та правильне оформлення результатів. 

Відповідальність за своєчасне і якісне проведення атестації робочих місць у медичному закладі покладають на керівника закладу.

Адміністративну відповідальність посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та фізичних осіб — підприємців за порушення строку проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення встановлено частиною першою статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 № 8073­X (КУпАП).

Зазначені порушення призводять до накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЗРАЗОК НАКАЗУ про результати атестації робочих місць в медичному закладіЧитайте: "Медсестринська допомога: оцінюємо і поліпшуємо якість"

Наслідки непроведення атестації робочих місць у медичному закладі:

  • Якщо атестацію не проводили, але у закладі охорони здоров’я встановлені пільги і компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці, лікувальний заклад витрачає кошти на виплату цих пільг і компенсацій. Отже, при перевірці можуть виникнути питання щодо правомірності таких виплат.
  • Якщо лікувальний заклад не проведе атестацію і не надаватиме належні працівникам пільги та не виплачуватиме компенсації, то працівники, які мають право на пільги і компенсації, можуть звернутися до суду і вимагати відшкодування матеріальних та моральних збитків. У такому разі непроведення атестації не врятує роботодавця від відповідальності та стане доказом його провини.

Непроведення атестації робочих місць є порушенням законодавства, зокрема Постанови № 442. Порушника — керівника закладу охорони здоров’я — можуть притягнути до адміністративної відповідальності у вигляді сплати штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 41 КУпАП).

ЗРАЗОК НАКАЗУ про результати атестації робочих місць в медичному закладі

Завантажте зразок наказу про атестацію робочих місць у медичному закладі

Зразок наказу про результати атестації робочих місць

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЗРАЗКІВСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ № 1»

НАКАЗ

13 лютого 2017 року                                      м. Зразкове                          № 17

Про результати атестації робочих місць за умовами праці

Відповідно до наказу по Зразківській міській лікарні № 1 від 16.01.2017 № 15 у період з 16.01.2017 по 12.02.2017 у лікарні проводилась атестація робочих місць за умовами праці. На підставі звіту атестаційної комісії

НАКАЗУЮ:

1. Роботу з проведення атестації робочих місць за умовами праці у закладі вважати завершеною.

2. Затвердити:

Перелік робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівникам яких підтверджено право на пільги і компенсації, передбачені законодавством;

Перелік робочих місць з несприятливими умовами праці, на яких необхідно здійснити першочергові заходи з їх поліпшення.

3. Керівникам структурних підрозділів, де проведено атестацію:

3.1. Ознайомити працівників із результатами атестації робочих місць до 15.02.2017.

3.2.
Забезпечити виконання першочергових заходів щодо поліпшення умов праці за результатами атестації робочих місць за умовами праці до 13.03.2017.

4. Інженеру з охорони праці Суботіну А. Г. розмістити копію цього наказу з додатками у куточку охорони праці.

5. Начальнику відділу праці та заробітної плати Бобровій С. Д. переглянути розміри пільг і компенсацій, встановлених працівникам за результатами попередньої атестації, та внести, за необхідності, відповідні зміни до 20.02.2017.

6. Начальнику відділу кадрів Людяній Г. О.:

6.1.
Додати до трудових книжок працівників, яким підтверджено право на пенсію за віком на пільгових умовах за Списком № 1 чи № 2, витяги з цього наказу.

6.2.
Забезпечити збереження матеріалів атестації робочих місць за умовами праці протягом 50 років.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Головний лікар
КЗ «Зразківська міська лікарня № 1»                Мiщенко                               З. Ф. Міщенко

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді