Посадова інструкція головного лікаря ЦПМСД

UA RU
Завантажте посадову інструкцію головного лікаря ЦПМСД та, адаптувавши до умов діяльності вашого закладу, використовуйте у своїй роботі.

Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги – це керівник закладу. Він відповідає за усі напрями діяльності – лікувальні та профілактичні заходи, контролює фінансово-економічну та адміністративну роботу.

УВАГА! Наказом від 31.10.2018 № 1977 МОЗ унесло зміни до Випуску 78 «Охорона здоров’я» Довідника кваліфікаційних характеристик працівників, затвердженого наказом МОЗ від 29.03.2002 № 117. Із нього виключили кваліфікаційні характеристики посад:

  • головного лікаря
  • заступника головного лікаря з медсестринства

Натомість додало посаду медичного директора та нові кваліфікаційні характеристики генерального директора (директора)/начальника (завідувача) закладу, його заступників і завідувачів структурних підрозділів.

Також головний лікар відповідає за те, щоб робота з пацієнтами, їх персональними даними та документацією проводилася відповідно до чинного законодавства України. Головний лікар повинен забезпечувати контроль якості медичної допомоги, тож у посадовій інструкції потрібно передбачити відповідні нюанси щодо розробки і планування відповідних заходів.

Призначати на посаду головного лікаря ЦПМСД може районна рада під час сесії. Попередньо це рішення погоджують в обласному департаменті. 

Всі важливі нюанси призначення/звільнення, кваліфікаційні вимоги та робочі завдання дивіться в посадовій інструкції цього працівника.

Посадова інструкція головного лікаря ЦПМСД

Завантажте посадову інструкцію головного лікаря ЦПМСД

Посадова інструкція головного лікаря ЦПМСДЧИТАЙТЕ: "Профілактика внутрішньолікарняних інфекцій"

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді